info@garagevink.nl tel:0493696962 Heesakkerweg 22 5721 KP Asten +31 (0)493 69 69 62

AIXAM Dealer

GARAGE VINK ASTEN AL MEER DAN 20 JAAR ERKEND AIXAM DEALER

Garage Vink Asten, het brommobielcenter van Brabant is erkend AIXAM dealer sinds 1996. Zij zagen al vroeg dat Aixam van grote betekenis is voor mensen die zo lang mogelijk en op een veilige manier mobiel wilden blijven. Doordat Garage Vink al meer dan 20 jaar een begrip is in het zuiden van Nederland heet zij met recht het Brommobiel Center van Brabant. AIXAM Nederland is importeur van brommobielen. AIXAM garandeert als Europees marktleider een brommobiel (zonder autorijbewijs) die aan alle kwaliteitseisen voldoet.

AIXAM puur Frans

AIXAM is gehecht aan zijn Franse oorsprong en waarden en heeft twee fabrieken in de regio Auvergne/Rhône-Alpes (Aix-les Bains and Chanas). Elk jaar worden hier 15.000 voertuigen geproduceerd op een terrein van 8-hectare.

Bedrijf

Hoofdkantoor en productie
(Aix les Bains)

Productie
(Chanas)

Siège social des voitures sans permis à Aix les Bains Site de production de voitures sans permis de Chanas

Het merk Aixam is opgericht in 1987 en is een industrieel concern dat gevestigd is in Frankrijk in de regio Rhône-Alpes, in Aix-les-Bains (Savoie) en in Chanas (Isère). Aixam heeft in 1988 Arola overgenomen. Aixam heeft een gestage groei doorgemaakt en dankzij de Europese markt is deze groei in een versnelling geraakt waardoor de ontwikkeling in een versnelling is geraakt. Zo ging de productiecapaciteit tussen 1986 en 1998 omhoog van 3000 naar 15.000 voertuigen, terwijl de omzet van 9 miljoen naar 81 miljoen euro steeg. In 2007 steeg de omzet van AIXAM MEGA naar meer dan 120 miljoen euro.

Dankzij deze groei van productiecapaciteit en het marktaandeel van 40% is de jaarlijkse productie gegroeid naar ongeveer 15.000 voertuigen per jaar. Door het uitgebreide distributienetwerk is Aixam nog altijd marktleider in Europa, een positie die zij al sinds 1987 inneemt.

In 1997 werd in Europa overeenstemming bereikt in de wetgeving inzake het rijden zonder (auto)rijbewijs en heeft zo ook veel invloed gehad op o.a. de Nederlandse wetgeving. Hierdoor ging de Europese markt in 1997 open, wat een aanzienlijke toename van de productieomvang tot gevolg had.

AIXAM heeft er voor gekozen om te investeren in nieuwe technologieën en bedrijfsinstallaties. Het directe gevolg hiervan is dat enerzijds de kostprijs aanzienlijk is gedaald die doorberekend wordt in de verkoopprijs, en anderzijds dat er enorme stappen vooruit zijn gemaakt die resulteren in een goede kwaliteit en een hoge mate van betrouwbaarheid van de voertuigen.

Back to top