Wat is een brommobiel

Kom naar het brommobielcenter van Brabant!

Een brommobiel is..

Een brommobiel is een kleine auto die u zonder autorijbewijs kunt besturen, mits u een AM-rijbewijs heeft. U moet zich wel aan de verkeersregels voor een auto houden en u mag niet harder dan 45 km/u rijden. Een brommobiel heeft meestal een dieselmotor, maar er zijn steeds meer elektrische modellen beschikbaar, zoals de e-AIXAM. Een brommobiel biedt plaats aan maximaal twee personen en er zijn verschillende modellen en types om uit te kiezen, van vrachtauto tot sportieve brommobielen.

Als u een brommobiel wilt kopen, dan bent u bij Brommobiel Center Brabant aan het juiste adres. Wij zijn de grootste dealer van AIXAM, het nummer 1 merk in brommobielen, maar wij verkopen ook andere merken zoals Minauto, Microcar, Ligier en Chatenet. Wij hebben een ruime voorraad nieuwe en tweedehands brommobielen in diverse prijsklassen en met uitgebreide garantie. Wij leveren de brommobiel bij u thuis af en geven u een persoonlijke instructie. U kunt ook langskomen in onze showroom in Asten om de brommobielen te bekijken en te proberen.

Brommobiel Center Brabant is uw professionele partner voor al uw brommobielwensen. Wij geven u graag advies over de beste brommobiel voor u en helpen u met het onderhoud en de reparatie van uw brommobiel. Neem contact met ons op.

De geschiedenis van de brommobiel

Brommobielen zijn ontstaan in Frankrijk in de jaren ’70, maar werden pas populair in de jaren ’80. Sindsdien hebben ze een enorme ontwikkeling doorgemaakt. De eerste modellen zijn niet te vergelijken met de moderne brommobielen van nu. Zo heeft de AIXAM Emotion serie een prachtig design, een ruim interieur en een krachtige motor.

Bij Brommobiel Center Brabant vind je een ruim aanbod van nieuwe en tweedehands brommobielen van verschillende merken. Je kunt ook bij ons terecht voor onderhoud, reparatie en accessoires. Wij geven je graag persoonlijk advies en een vrijblijvende proefrit. Kom langs in onze showroom of neem contact met ons op voor meer informatie.

Wil je meer weten over de historie van de brommobiel? klik hier

Wettelijke voorwaarden brommobiel

Een brommobiel is een voertuig dat lijkt op een kleine auto, maar wettelijk gezien een bromfiets is. Om een brommobiel te mogen besturen heb je een rijbewijs AM, B of A nodig. Een brommobiel heeft een maximale snelheid van 45 km/u en een maximaal vermogen van 6 KW. Het ledig gewicht mag niet meer dan 350 kg zijn. Een brommobiel moet een Europese typegoedkeuring hebben, een kentekenplaat dragen en WA-verzekerd zijn. Een brommobiel heeft twee zitplaatsen en biedt meer comfort en veiligheid dan een gewone bromfiets.

De voordelen van de brommobiel

  • Geen autorijbewijs nodig
  • Geen wegenbelasting
  • Geen APK
  • Automatische transmissie
  • Zeer laag brandstofverbruik (1l/ 30km) Milieu besparend!

De luxe van een brommobiel

Een brommobiel is een voertuig dat lijkt op een kleine auto, maar minder snel kan rijden. Een brommobiel heeft veel voordelen, zoals een lage aanschafprijs, een laag brandstofverbruik en een eenvoudig rijbewijs. Maar een brommobiel heeft ook nadelen, zoals een beperkte snelheid, een klein formaat en een lage veiligheid.

Als je een brommobiel wilt kopen, moet je op een aantal dingen letten. Zoals het merk, het model, de staat en de prijs van de brommobiel. Een bekend merk van brommobielen is Aixam. Aixam biedt verschillende modellen aan, die zowel qua uiterlijk als qua comfort en functionaliteit variëren. Sommige modellen hebben bijvoorbeeld elektrische ramen, getint glas, diefstalbeveiliging, centrale deurslotvergrendeling met afstandsbediening, verwarming en achterruitverwarming. Andere modellen zijn elektrisch of hebben veel bagageruimte (tot 1100 liter). Ook kun je kiezen voor extra opties, zoals radio / CD / MP3, mistlampen, ruitenwissers voor en achter en lichtmetalen velgen.

Een brommobiel van Aixam is dus meer dan alleen een vervoermiddel. Het is ook een manier om jezelf te uiten en te genieten van het rijden. Met een brommobiel van Aixam kun je overal komen waar je wilt, zonder veel geld uit te geven aan brandstof of onderhoud. Bovendien heb je geen last van files of parkeerproblemen. Een brommobiel van Aixam is dus ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een betaalbare, comfortabele en milieuvriendelijke manier van vervoer.

Hoe veilig is een brommobiel

Een recent Frans onderzoek toont aan dat brommobielen de veiligste voertuigen zijn op de weg (ze maken maar 0.38% uit van alle verkeersdoden). Dit is een zeer laag percentage. De reden hiervoor is dat AIXAM de eerste brommobielproducent was die zich inzette voor de veiligheid van de bestuurders. AIXAM voert al sinds 1988 crash tests uit op al haar modellen, met botsingen van voor, zij en achter, ook al is dit wettelijk niet verplicht. AIXAM is de enige brommobielproducent die al deze tests met succes heeft doorstaan.

Wanneer mag ik rijden in een brommobiel

Met een AM-rijbewijs mag je in een brommobiel rijden. Iedereen die een (auto of motor) rijbewijs heeft gehad houdt automatisch het AM rijbewijs.
Ben je nog niet in het bezit van een AM rijbewijs dan kun je deze vanaf 16 jaar halen. Hiervoor dien je een theorie-  en praktijkexamen af te leggen bij het CBR. Wanneer je bent geslaagd kun je vervolgens het AM rijbewijs aanvragen bij jouw gemeente.

Een brommobiel rijbewijs (AM4) is vereist om een brommobiel te besturen. Dit rijbewijs heeft u automatisch als u een auto- of motorrijbewijs heeft of heeft gehad. Zo niet, dan kunt u dit rijbewijs vanaf 16 jaar behalen door een theorie- en praktijkexamen te doen bij het CBR. Daarna kunt u het rijbewijs aanvragen bij uw gemeente. Meer informatie vindt u op deze link.

Wat is het verschil tussen een brommobiel en een invalidewagen

Voor een brommobiel gelden dezelfde verkeersregels als voor een auto. Ze zijn veel luxer en comfortabeler uitgevoerd dan een invalidevoertuig. Een invalidevoertuig mag in principe alleen op het fietspad rijden.

Vanaf welke leeftijd mag ik in een brommobiel rijden

Vanaf 16 jaar mits in het bezit van een AM rijbewijs. Iedereen die al een A rijbewijs (motor) of B rijbewijs (auto) heeft (gehad) heeft ook automatisch het AM rijbewijs. Wanneer het gewone rijbewijs niet verlengd wordt behoudt men het AM rijbewijs. Hiermee mag je rijden in een brommobiel. Heb je nog nooit auto of motor gereden en heb je dus geen A- of B rijbewijs dan kun je theorie- en praktijklessen volgen en aansluitend een examen afleggen bij het CBR. Ben je hiervoor geslaagd dan kun je bij het gemeentehuis het AM rijbewijs ophalen

Hoever kan ik met een brommobiel rijden

AIXAM heeft een tankinhoud van 16 liter. De motor verbruikt ongeveer 3,5 liter voor honderd kilometer. De brandstoftank wordt als het goed is nooit helemaal leeg gereden. In de praktijk rijdt een AIXAM tussen de 300 en 400km rijden op één tank.

Moet ik gordels om in een brommobiel

Het is verplicht om een veiligheidsgordel om te doen. Dit geldt voor zowel de bestuurder als voor de passagier. Is uw passagier jonger dan 12 jaar en kleiner dan 1.50 meter dan is een goedgekeurd kinderzitje verplicht.

Rijbaan en maximumsnelheid van een brommobiel

Brommobielen moeten op de rijbaan rijden en niet op het fietspad. Op autowegen, autosnelwegen en op wegen die zijn gesloten voor langzaam verkeer is ook niet toegestaan. De maximumsnelheid bedraagd 45 kilometer per uur, zowel binnen als buiten de bebouwde kom.

Kenteken en verzekering voor een brommobiel

Brommobielen zijn voorzien van een kenteken en moeten minimaal WA verzekerd zijn (Wettelijke Aansprakelijkheid). Lees meer op verzekering voor een brommobiel

Brommobiel zowel nieuw als gebruikt

Bij brommobielcenter Brabant kunt u terecht voor een ruim aanbod aan nieuwe en tweedehands brommobielen van verschillende merken en prijzen. GVA Garage Vink Asten hecht veel waarde aan kwaliteit. U krijgt een uitgebreide brommobielgarantie vanaf € 4.500,-. Een nieuwe AIXAM heeft 24 maanden fabrieksgarantie op het voertuig en op een accupakket maar liefst 5 jaar (vraag naar de voorwaarden). Deze garantie geldt voor zowel de arbeidskosten als de onderdelen. Deze garantie is overdraagbaar. Dit betekent dat u de fabrieksgarantie behoudt als u een occasion AIXAM koopt. U bent altijd welkom om vrijblijvend langs te komen, GVA Garage Vink beantwoordt graag al uw vragen. Als u niet naar Asten kunt komen, komen zij graag naar u toe. Brommobielen zijn hun passie. Zij streven naar uw tevredenheid. Zij staan bekend om hun uitstekende service! Wilt u uw auto inruilen? GVA Garage Vink Asten is naast AIXAM en MEGA Brommobieldealer ook een BOVAG autobedrijf.
Uw brommobiel wordt thuis bij u afgeleverd. U krijgt een duidelijke uitleg en u rijdt samen met hen een route. U bent natuurlijk de bestuurder. Bedenk van tevoren een traject dat u vaak wilt rijden, zodat u alvast kunt wennen aan uw nieuwe aanwinst. Zij nemen hier echt de tijd voor, zodat u zich op uw gemak voelt.
De brommobiel heeft een onderhoudsbeurt gehad voordat hij wordt afgeleverd. De volgende beurt is na 5.000 kilometer of na een jaar. Het advies is om dit ook te doen. Het onderhoud verlengt de levensduur en zorgt ook voor de veiligheid. De brommobiel wordt opgehaald als u dat wilt. In de meeste gevallen wordt hij de volgende dag weer bij u teruggebracht. U kunt natuurlijk ook zelf naar Asten rijden. U kunt aan de leestafel wachten met een kopje koffie of thee terwijl er aan uw brommobiel wordt gewerkt. Maak hiervoor wel een afspraak, zodat ze er meteen mee kunnen beginnen. Het zou zonde van uw tijd zijn als u onnodig moet wachten.

Brommobielen

GVA Garage Vink Asten is iedere doordeweekse dag geopend van 8:00 tot 18:00u.
De werkplaats tot 17:00u Zaterdag zijn zij van 9:00u tot 16:00u geopend. Als u niet zelf naar Asten kunt komen dan komen zij graag naar u toe. Maak hiervoor gerust een afspraak.

BROMMOBIELCENTER BRABANT

GVA Garage Vink Asten is gevestigd in de gemeente Asten-Heusden, in de provincie Noord-Brabant. De gemeente Asten maakt deel uit van de plusregio Eindhoven. De gemeente Asten grenst aan Limburg. Brommobielcenter Brabant is zodoende perfect gelegen voor mensen die woonachtig in de provincie Brabant. De klantenkring van Garage Vink Asten beperkt zich dan ook niet enkel tot Asten, Someren, Helmond, Deurne, Boxmeer of Eindhoven, maar ook klanten uit omliggende plaatsen als Someren-Heide, Someren-Eind, Heusden, Neerkant, Ommel, Liessel, Vlierden, weten de weg naar hét Brommobielcenter voor Brabant te vinden.

BROMMOBIELCENTER voor LIMBURG

Brommobielcenter Brabant is zodoende perfect gelegen voor mensen die woonachtig in de provincie Limburg. Omdat Asten direct grenst aan de provincie Limburg zijn plaatsen als Venlo, Venray, Meijel, Griendtsveen, Grashoek, Ysselsteyn, Ospel, Nederweert, Heybloem en Panningen, allemaal gelegen op nog geen 30 minuten afstand van hét Brommobielcenter  Brabant. www.brommobielcenterbrabant.nl

Brommobiel

Back to top