Om in een brommobiel te mogen rijden is een AM rijbewijs verplicht. Heeft u een rijbewijs A of B (gehad) dan behoudt u het AM rijbewijs. Hiermee mag u in een brommobiel rijden. Heeft u nog nooit een rijbewijs gehad dan kunt u bij het CBR een theorie- en praktijkexamen afleggen.
Je moet minimaal 16 jaar zijn om in een brommobiel te mogen rijden. Je mag al een paar maanden voordat je 16 jaar bent theorie examen doen. Als je 16 jaar bent mag je praktijkexamen afleggen.
Met een brommobiel mag u 45 km/h rijden. Behalve in een 30 km zone. Daar is maximaal 30 km/h toegestaan.
In een brommobiel zijn 2 zitplaatsen. Er mag één passagier naast de bestuurder zitten. Zowel de bestuurder als de passagier is verplicht om een veiligheidsgordel te dragen tijdens het rijden. Is de passagier jonger dan 12 jaar en kleiner dat 1.50 meter dat moet deze in een goedgekeurd kinderzitje plaatsnemen.
De officiele definitie van een brommobiel is: ” een vierwielige met een gesloten carrosserie, een maximum leeggewicht van 350kg, een door de constructie bepaalde maximumsnelheid van 45km per uur en een maximum vermogen van 4kW of 50cm3.
Een brommobiel is ontstaan in de jaren 70 in Frankrijk. Begin jaren ’80 werden deze brommobielen pas écht populair. Een brommobiel is daarmee niet zomaar een fenomeen, maar een product met lange termijn filosofie, gebaseerd op de marktbehoefte ..
Wanneer de brommobiel tenaam gesteld is moet deze ook verzekerd zijn. Er is minimaal een WA (Wettelijke Aansprakelijkheidsverzekering) verplicht.
Aixam heeft een prachtige lijn van brommobielen. Er zijn veel modellen en uitvoeringen verkrijgbaar. De grootste brommobiel die er op de markt is Aixam Crossover of Aixam Crossline. De gestroomlijnde vormen van de Aixam Coupé .  Zowel de Crossover, de Crossline als de Coupé hebben een heel grote bagageruimte. Een kleinere stadsbrommobiel dan is de Aixam City de beste keuze. De super stoere sportbrommobiel is de Aixam Coupé GTi  Wil je absoluut de allerstilste brommobiel dan kom je uit op de Elektrische E-Aixam
Als eerste brommobiel heeft Aixam een kooiconstructie ontwikkelt die alle botsproeven met verve heeft doorstaan. Ondanks dat deze nog niet verplicht is voldoet Aixam als sinds 1988 aan de moderne eisen. Aixam is het enige brommobielmerk dat een ABS remsysteem heeft.  Door de gewichtsbeperking is alles aan een brommobiel lichter uitgevoerd dan bij een auto. Dit is niet erg omdat de snelheid van een brommobiel ook lager is. De brommobielen van Aixam zijn uitgeroepen tot de meest veilige brommobielen volgens de ANWB. Aixam verbindt met haar geconcentreerde technologie alle kwaliteiten die u mag verwachten in een voertuig zonder (auto)rijbewijs. Aixam is met recht de testkampioen van ANWB.
Omdat GVA Garage Vink Asten naast brommobielen ook auto’s heeft kunt u uw auto gunstig inruilen.
U behoudt uw AM rijbewijs. Dus ook als uw autorijbewijs verlopen is houdt u toch recht op het AM rijbewijs. U kunt deze aanvragen bij uw gemeente.
U mag met de brommobiel rijden op alle wegen die toegestaan zijn voor voertuigen die niet harder dan 45 km/h mogen.
Wanneer je 16 jaar bent en in het bezit  van een AM rijbewijs, mag je in een brommobiel rijden.
Dit is afhankelijk van welke verzekeringsvorm u kiest. Heeft u no-claimkorting opgebouwd met een auto of bromfiets dan is deze (gedeeltelijk) in te brengen bij een brommobielverzekering. Een WA verzekering kost gemiddeld ongeveer € 250,– per jaar.
Een brommobiel moet elke 5.000 km een onderhoudsbeurt hebben of één maal per jaar, wat het eerst aan de orde is. Volg dit advies ook op, Het zorgt ervoor dat u langer plezier van uw brommobiel heeft en de veiligheid is daarmee ook gewaarborgt. Rust er nog garantie op de brommobiel dan is onderhoud volgens fabrieksspecificatie ook een voorwaarde om hier aanspraak op te kunnen maken.
Wij hebben een groot magazijn met brommobielonderdelen. Wij kunnen u in bijna alle gevallen snel helpen. Wij wijzen u erop dat het onderhoud volgens de fabrieksspecificatie dient te gebeuren. Zeker wanneer er nog garantie op rust is dit zelfs essentieel.
Aixam onderdelenU kunt hier onderdelen bestellen www.aixam-onderdelen.nl
Wanneer u uw kentekenbewijs of overschrijvingsbewiis kwijt bent kunt u een vervangend kentekenbewijs aanvragen bij het RDW U vult het kentekennummer en chassisnummer van de brommobiel in samen met uw BSN (Burger Service Nummer) en uw geboortedatum. Het vervangend kentekenbewijs krijgt u na enkele dagen thuisgestuurd. De kosten bedragen ongeveer  € 31,50 (prijs is onder voorbehoud)
De bandenspanning bedraagt zowel van de voor- als achterbanden 1,9 bar
Wij hebben een haal- en brengservice. Het voordeel hiervan is dat u geen tijd kwijt bent met het naar ons toe komen en u hoeft niet bij ons te wachten. Voor onderhoud geldt; de ene dag opgehaald, de volgende dag weer terug! (dit kunnen we in bijna alle gevallen waarmaken)
Wij hebben een groot assortiment gebruikte brommobielen van verschillende prijsklassen.
Op een nieuwe Aixam krijgt u 24 maanden garantie en op de motor maar liefs 5 jaar. Geen enkel ander brommobielmerk geeft zolang garantie. Op een gebruikte brommobiel krijgt u vanaf € 4.500,- onze uitgebreide brommobielgarantie.  De fabrieksgarantie is overdraagbaar.
U moet uw brommobiel minimaal WA verzekeren. Daarnaast heeft deze om de 5.000 km een onderhoudsbeurt nodig óf eenmaal per jaar. Daarnaast heeft u het brandstofverbruik. Dit is extreem laag. Gemiddeld kunt u op een liter diesel 28 km rijden. U hoeft géén motorrijtuigenbelasting te betalen en u hoeft de brommobiel niet APK te laten keuren.
De brommobiel moet iedere 5.000 km een onderhoudsbeurt hebben. Bij veel brommobielrijders komt dit neer op 1 maal per jaar.  Wanneer er minder gereden wordt dan 5.000 km dan wordt er geadviseerd om de brommobiel ieder jaar een onderhoudsbeurt te laten geven. Heeft u nog garantie dan staat dit zelfs in de garantievoorwaarden.
Brommobielen zijn zeker niet alleen voor ouderen. Steeds meer jongeren hebben de brommobiel ondekt. Ze zijn in de loop van jaren steeds mooier geworden en zijn zeker niet saai. Een brommobiel lijkt steeds meer op een volwaardige auto.
Zeker! Wij halen de brommobiel bij u op en brengen deze ook weer bij u thuis. Dit is in bijna alle gevallen de volgende dag. Het is erg makkelijk, u hoeft niemand te regelen die met u meerijdt en u hoeft niet te wachten.
Voor volop keuze kijk op nieuw. Zoekt u een gebruikt brommobiel dan kunt u hier kijken

 Ik kan het antwoord op mijn vraag niet vinden

Staat uw vraag er niet bij? Stel deze dan hier
Wij beantwoorden uw vraag zo snel mogelijk!

 

Back to top