Meer informatie over een verzekering voor een brommobiel?

Hoe werkt de verzekering voor een brommobiel

Net als bij personenauto’s en bromfietsen is het verplicht om minimaal een W.A. verzekering af te sluiten voor een brommobiel. Wanneer gekozen wordt voor een collectieve verzekering verzekert men zich tegen een zeer scherp tarief en profiteert men van een no-claim korting die kan oplopen tot maar liefs 75%.

Afsluiten van een verzekering voor een brommobiel is mogelijk wanneer er aan de volgende eisen is voldaan:

  • Uw brommobiel is voorzien van een bromfiets-kenteken
  • U bent 16 jaar of ouder
  • Uw brommobiel heeft 4 wielen en een omsloten ombouw
  • Uw brommobiel heeft een maximum snelheid van 45km per uur

U kunt vragen om uw brommobiel te verzekeren bij uw huidige verzekering (autoverzekering). Niet alle verzekeringsmaatschappijen accepteren brommobielen. Informeer u goed naar de mogelijkheden en de kosten.

Verzekeringsvarianten voor een brommobiel: WA Verzekering

Een brommobiel moet wettelijk minimaal WA verzekerd zijn. WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Bij een WA dekking krijgt de verzekerde bij een niet verhaalbare schade (schade door verzekerde zelf veroorzaakt of schade waarvan niet bekend is wie de veroorzaker is) de reparatiekosten van de eigen brommobiel niet uitgekeerd. De schade aan de tegenpartij wordt wel vergoed. Het is raadzaam om een rechtsbijstandverzekering af te sluiten bij enkel een WA dekking. Als een brommobiel schade heeft opgelopen die veroorzaakt is door derden, stelt uw rechtsbijstandsverzekering de tegenpartij aansprakelijk zodat uw schade vergoed wordt.

Verzekeringsvarianten voor een brommobiel: WA beperkt Casco

Naast de dekking die bij een WA gedekt zijn, is bij een WA beperkt Casco, ook wel WA Extra genoemd, de risico’s van ruitschade, brand en diefstal mee verzekerd.

Verzekeringsvarianten voor een brommobiel: WA+Casco (All risk verzekering)

Bij deze variant zijn alle schade-risico’s afgedekt en wordt de schade in alle gevallen vergoedt. Uiteraard is opzet hiervan uitgesloten.

Verzekeringsvarianten voor een brommobiel: Het eigen risico

Verzekeringen berekenen bij een niet verhaalbare schade vaak een eigen risico. Meestal is dit € 300,-  Een niet verhaalbare schade is een schade die is ontstaan door eigen toedoen of wanneer niet bekend is wie de schade veroorzaakt is.

Verzekeringsvarianten voor een brommobiel: Extra verzekeren

U kunt naast de bovenstaande verzekeringen kiezen voor een inzittende verzekering. Daarnaast raden wij aan om bij alleen een Wa verzekering een Rechtsbijstandsverzekering aan. Ook is het mogelijk om een Noclaim bescherming af te sluiten. Als u onverhoopt zelf schade heeft gereden hoeft u niet meer premie te betalen.

Back to top