Bekijk onze actuele voorraad brommobielen

MINAUTO DE BROMMOBIEL

Eenvoudig, betaalbaar en zo onweerstaanbaar

MINAUTO Access is de bondgenoot van uw mobiliteit. Behendig en ontspannen, het stelt u in staat om u comfortabel en veilig te verplaatsen. Uitgerust met essentiele apparatuur en personalisatiemogelijkheden, is MINAUTO Access gewoon een must

COMFORT AAN BOORD

MINAUTO Access biedt u opmerkelijke comfort. Ruime bagageruimte, automotive dashboard, ULTRA SOEPELE versnellingspook… Al het comfort van een voertuig geconcentreerd in uw Minauto.

EENVOUD ZONDER AUTORIJBEWIJS !

Minauto is ontworpen om aan de stad of het platteland te ontsnappen. Zijn formaat staat u toe makkelijk overal te parkeren. Alles is ontworpen om u vrij in het verkeer te kunnen laten bewegen. Met zijn moderne design en afwerking past de Minauto uitstekend in deze tijd. Een solide automotive dashboard, zonneklep voor bestuurder, gelaagde voorruit, een kofferinhoud van 700 liter voor al uw bagage en boodschappen etc.

ONTDEK MINAUTO

Uw nieuwe brommobiel biedt u een onovertroffen prijs-kwaliteitsverhouding ! Minauto geïnspireerd door de auto, biedt u alle comfort en brengt u daar waar u wilt, binnen of buiten de stad. Met Minauto is vrijheid geen luxe !

UITRUSTING

Uitrusting Dashboard Minauto
Uitrusting Rijcomfort
Uitrusting Minauto
Technische gegevens
Mijn Minauto Mijn veiligheid
Veiligheidskooi

MINAUTO EN VEILIGHEID

MIJN MINAUTO – MIJN VEILIGHEID
MINAUTO profiteert van de branche-expertise van AIXAM, al ruim 30 jaar Europees marktleider in brommobielen en beschikt over een solide ervaring en grote kennis als het gaat om de constructie van autorijbewijsvrije voertuigen. Op het gebied van veiligheid is AIXAM onovertroffen, MINAUTO is met deze kennis ontworpen en geproduceerd.

ACTIEVE VEILIGHEID

De keuze en de kwaliteit van de uitrusting om al het gevaar te vermijden.
Goed zien en gezien worden.
Grote gelaagde voorruit, grote functionele buitenspiegels en krachtige verlichting aan de voor- en achterzijde verzekeren de chauffeur goed zicht en zorgen ervoor dat medeweggebruikers u goed zien.

Goede positie uitrusting om goed te kunnen rijden.
Het comfort is belangrijk om uw waakzaamheid en uw rijgedrag te bevorderen. De positie en bediening van het instrumentenpaneel is eenvoudig maar doeltreffend. Er zijn voldoende opbergmogelijkheden om te voorkomen dat items door het voertuig schuiven.

Crashtest

PASSIEVE VEILIGHEID

Technologie en uitrusting samengevoegd voor uw veiligheid.
De wegligging.
Dankzij haar vier onafhankelijk geveerde wielen, met type pseudo Mac Pherson driehoek ophanging voor en de wiel ophangarmen met spiraalveren achter, is de wegligging onberispelijk. De stabiliteitstesten (o.a. chicane en slalom) bij een snelheid van 45 km per uur zijn optimaal geslaagd. De banden zorgen voor wegvastheid en manoeuvreerbaarheid.

Het comfort is belangrijk om uw waakzaamheid en uw rijgedrag te bevorderen. De positie en bediening van het instrumentenpaneel is eenvoudig maar doeltreffend. Er zijn voldoende opbergmogelijkheden om te voorkomen dat items door het voertuig schuiven.

BESCHERMING INZITTENDEN

Het concept van MINAUTO in geval van botsingen.
De prioriteit van Minauto : u beschermen.
Het samenvoegen van materiaal en technologie zorgt voor optimale veiligheid van bestuurder en passagier. Het high- tech ontwerp van uw MINAUTO slaagt met succes bij alle botsproeven.

Een dubbel omhulsel voor een unieke bescherming.
De Minauto beschikt over een zeer stijf ontwikkeld chassis van geperst aluminium en een carrosserie van thermogevormde ABS PMMA. Net als bij belangrijke autoconstructeurs worden materialen gebruikt waarmee schokken in eerste instantie worden opgevangen. Bij een grote botsing blijkt de ingenieus gevormde kooiconstructie een zeer grote weerbaarheid te hebben.

PUUR FRANS

Uw MINAUTO is ontworpen, gebouwd en geassembleerd in Frankrijk, in de AIXAM MEGA fabrieken. Het concern omvat twee fabrieken in de regio Rhône-Alpes (Aix-les-Bains en Chanas). AIXAM is een van de industriële parels van Frankrijk. Portugal, Spanje en Italië hadden behoefte aan eenvoudige betrouwbare voertuigen voor een scherpe prijs: AIXAM ontwikkelde het merk MINAUTO voor Zuid-Europa eind 2009. Vandaag de dag heeft de Franse en Nederlandse markt dezelfde ervaring en daarom lanceert AIXAM de MINAUTO om meer keuze te bieden, maar met dezelfde eisen.

Minauto

WAAROM MINAUTO?

REDEN Nr. 1
Zien en gezien worden: dit is een voorwaarde voor veiligheid!
Krachtige, effectieve koplampen en een grote gelaagde voorruit zorgen ervoor dat u gezien wordt en geeft u een perfect zicht op uw omgeving.

Minauto

WAAROM MINAUTO?

REDEN Nr. 2
Gordels om, ook al is het een korte rit!
De gordels zijn getest onder een trekkracht van 5.4 ton, wat gelijk staat aan het gewicht van 36 personen. Deze test gaat verder dan de verplichte test die nodig is voor goedkeuring.

Minauto interieur

WAAROM MINAUTO?

REDEN Nr. 3
Comfortabel zodat u goed kunt rijden!
Het comfort is belangrijk zodat u al uw aandacht op het verkeer kunt richten. De plaats en de bediening van het instrumentenpaneel is eenvoudig maar doeltreffend. Er zijn voldoende opbergmogelijkheden zodat losse spullen niet door het voertuig schuiven.

Minauto

WAAROM MINAUTO?

REDEN Nr. 4
De standaard uitrusting zorgt voor uw veiligheid!
Het ledig gewicht van een brommobiel is max. 350 kg; dit is wettelijk bepaald. Een brommobiel heeft vele voordelen:
Eenvoudige bediening: Maakt de brommobiel makkelijk te manoeuvreren en is nauwkeurig. Goede wegligging: zorgt ervoor dat de banden langer meegaan. Meer zekerheid: de remweg is korter. Milieuvriendelijk: lage CO2 emissie en laag brandstofverbruik.

Achterlicht MInauto

WAAROM MINAUTO?

REDEN Nr. 5
Respecteer een veilige afstand tot de voorligger!
De ideale afstand met de voorganger is 2 seconden. Wanneer je stopt, moeten de achterwielen van het voertuig voor je zichtbaar zijn.

Minauto de ideale brommobiel voor Eindhoven en omgeving

Minauto is de ideale stadsbrommobiel. Zeer geschikt om bijvoorbeeld in de stad rond te toeren. Met zijn formaat is parkeren heel eenvoudig. Het ontwerp is zo gemaakt dat het heel makkelijk is om aan het verkeer deel te nemen. De Minauto heeft een vlakke bagageruimte met een praktische lage trildrempel. Minauto biedt dan ook veel ruimte en is erg comfortabel. Het design is modern en de afwerking van de Minauto past uitstekend in deze tijd.

Wat maakt de Minauto een aantrekkelijke brommobiel? Een solide automotive dashboard, een zonneklep voor de bestuurder, de gelaagde voorruit, een bagage-inhoud van 700 liter waar u al uw bagage en boodschappen mee vervoeren kunt. En het mooie is: De Minauto is al verkrijgbaar vanaf € 8.999,- rijklaar.

Service Minauto
Minauto

SERVICE MINAUTO

FINANCIERING EN VERZEKERING
Uw erkende MINAUTO-dealer Garage Vink Asten / Brommobiel Center Brabant, kan u informeren over de financieringsmogelijk- heeft diverse contacten met bijvoorbeeld verzekeringsmaatschappijen of gespecialiseerde aanpassingsbedrijven, zodat voor elke aanvraag de juiste keus kan worden gemaakt.

Minauto

SERVICE MINAUTO

GARANTIE EN PECHSERVICE
MINAUTO geeft 2 jaar fabrieksgarantie ongeacht het aantal afgelegde kilometers, bovendien krijgt u gratis 2 jaar Pechservice.

Minauto

SERVICE MINAUTO

SERVICE
De fabrikant heeft een permanente voorraad van reserveonderdelen waardoor uw erkende MINAUTO-dealer Garage Vink Asten / Brommobiel Center Brabant u zo snel mogelijk van dienst kan zijn. Uw erkende MINAUTO-dealer Garage Vink Asten / Brommobiel Center Brabant verzorgt graag de servicebeurten en voert eventuele reparaties uit.

Minauto

SERVICE EN ONDERHOUD MINAUTO

AFTER-SALES SERVICE EN ONDERHOUD
GOED ONDERHOUD GEEFT EEN LANGE LEVENSDUUR EN VEILIGHEID MINAUTO adviseert u de voorgeschreven onderhoudsintervallen in het instructieboekje te volgen. Onderhoud verlengt de levensduur van uw Minauto. Ververs de remvloeistof elk jaar Vervang de koelvloeistof iedere twee jaar

• Voeg nooit benzine als antivries toe aan de diesel
• Gebruik alleen originele onderdelen voor onderhoud

Minauto

SERVICE EN ONDERHOUD MINAUTO

EERSTE ONDERHOUDSBEURT: 1.000 km of 1 jaar
Verversen motorolie
Verversen versnellingsbak olie
Controleren niveau koelvloeistof en het koelcircuit op lekkages
Controleren niveau van de remvloeistof en het remcircuit op lekkages
Controle remmen en handrem
Controle vastheid van de schroeven (wielen, motor, etc.)
Controle bandenspanning
Resetten onderhoudsindicator
Controle verlichting en werking elektrische instrumenten
Uw Minauto wordt altijd getest voordat hij de werkplaats verlaat.

Minauto
Minauto

SERVICE EN ONDERHOUD MINAUTO

REGULIER ONDERHOUD: elk jaar of elke 5.000 km
De punten opgesomd bij het eerste onderhoud worden weer uitgevoerd, uitgebreid met het volgende:

Controleren niveau van de versnellingsbakolie (indien nodig bijvullen)
Controleren versnellingsbakkabelControleren van de conditie van de riemen en indien
nodig vervangen
Reinigen variabele transmissie
Controle speling op de variabele transmissie
Vervangen of reinigen luchtfilter
Vervangen oliefilter
Controle schokbrekers
Controle ophanging (motor en uitlaat)
Controle afdichthoezen (stuurkogels en stuurhuis)
Controle verlichting en werking elektrische instrumenten
Uw Minauto wordt altijd getest voordat hij de werkplaats verlaat.

Minauto
Minauto

SERVICE EN ONDERHOUD MINAUTO

EXTRA ONDERHOUD: elke 10.000 km
De punten opgesomd bij het eerste onderhoud worden weer uitgevoerd, uitgebreid met het volgende:

Verversen versnellingsbakolie
Reiniging remmen, vervangen remblokken indien nodig
Controle vloeistofniveau accu en indien nodig bijvullen met gedestilleerd water
Invetten accupolen
Vervangen of reinigen luchtfilter
Resetten onderhoudsindicator
Reinigen bladen radiator
Uw Minauto wordt altijd getest voordat hij de werkplaats verlaat.

Back to top