VEILIGSTE BROMMOBIEL

  • Nieuws
  • Reacties uitgeschakeld voor VEILIGSTE BROMMOBIEL

AIXAM, veiligste brommobiel

Veiligheid

AIXAM was de eerste fabrikant van brommobielen die zich bekommerde om de veiligheid van de gebruikers. Sinds 1988 onderwerpt Aixam al haar modellen aan crash tests door middel van botsingen aan de voor-, zij- en achterkant, hoewel de wetgeving dit niet voorschrijft. AIXAM is de enige fabrikant van brommobielen die voor al deze autotests is geslaagd.

OPEN HIER DE VEILIGHEIDSBROCHURE VAN AIXAM

 

Dankzij deze extreem hoge eisen kunnen de gebruikers van AIXAM volkomen zorgeloos in hun veilige en comfortabele brommobielen rijden.

ACTIEVE Veiligheid De afstelling van de AIXAM zorgt voor een onberispelijke wegligging, zodat het voertuig perfect gehoorzaamt aan alle manoeuvres die de bestuurder wil uitvoeren. Hiervoor ondergaan de voertuigen 3 tests: ISO-slalom, snelle slalom, gewone slalom.

PASSIEVE Veiligheid

De inzittenden van de AIXAM zijn in geval van een botsing maximaal beschermd. Om dit te waarborgen is er maar één oplossing: de crash tests.

De belangrijke autoconstructeurs gebruiken tegenwoordig steeds vaker buigzame, kunststof onderdelen. Dankzij deze materialen kunnen kleine schokken worden opgevangen zonder dat er werkzaamheden aan de carrosserie ontstaan, omdat dit materiaal na een lichte aanrijding zijn oorspronkelijke vorm weer aanneemt.
Bij een grote botsing blijkt de kooiconstructie een grote weerbaarheid te hebben. De hardheid van de carrosserie is dus geen teken van veiligheid, wèl de kooiconstructie samen met de verstevigde veiligheidsbalken in de portieren.

Omdat Aixam altijd een stap verder wil gaan en u een maximale veiligheid wil bieden, hebben wij een nieuwe verlichting, inclusief automatische inschakeling van de waarschuwingslichten bij hard remmen of een plotselinge snelheidsvermindering.

Met het ABS (antiblokkeersysteem) kun je tijdens het remmen op een glad wegdek het voertuig blijven besturen. Het is niet voor niets dat alle auto’s tegenwoordig zijn uitgerust met ABS! Waarom heeft Aixam gekozen voor ABS en niet een airbag? Simpel, ABS voorkomt een ongeluk!

Wees veeleisend als het gaat om uw veiligheid en ga op weg in een AIXAM

veiligste brommobiel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nieuwe brommobiel gebruikte brommobielen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Back to top