Minicars en het rijbewijs

  • Nieuws
  • Reacties uitgeschakeld voor Minicars en het rijbewijs

Klik voor nieuwe- en gebruikte minicars op onderstaande foto’s. Mag iedereen rijden in een minicar? Om in een minicar te mogen rijden is een AM-rijbewijs voldoende. Iedereen met een auto- of motorrijbewijs heeft automatisch ook het AM-rijbewijs. Dit AM-rijbewijs behoudt men, ook als het autorijbewijs is verlopen of niet verlengd wordt. Dit geeft de mogelijkheid om wanneer men niet meer in een auto of op een motor wil of mag rijden dit nog wel in een minicar mag.

Waarom dan wel in een minicar (brommobiel)? De snelheid is immers een stuk lager als een auto of motor. Hierdoor nadert men andere weggebruikers langzamer en heeft men zodoende meer tijd om te kijken en te anticiperen op het overige verkeer. Ook houdt het andere verkeer meer rekening met een brommobiel omdat deze weet dat de snelheid lager ligt.

Een minicars, brommobielen of 45 km auto’s. Drie verschillende woorden voor auto’s die qua luxe zeker niet onderdoet voor de moderne auto’s maar waar men zonder autorijbewijs in mag rijden. Het AM-rijbewijs is voldoende.

Wilt u meer weten over het AM-rijbewijs? Klik op deze link 

Brommobielcenter Brabant, de grootste dealer van Brabant. Voor veel keuze uit zowel nieuw als gebruikt kom je naar Asten.

Nieuwe brommobiel gebruikte brommobielen

Back to top