Ervaringen Manon Vink uit Son enBreugel met Brommobiel

Manon Vink, 20 jaar uit Son en Breugel

Vandaag vragen we aan Manon of zij iets wil vertellen over haar ervaringen met haar brommobiel.
Manon vertelt. “Toen ik 16 jaar was wist ik al dat ik heel graag een brommobiel wilde rijden. Omdat het halen van een autorijbewijs voor mij niet realistisch is, zou een brommobiel helemaal geweldig zijn.  Maar om in een brommobiel te mogen rijden moet je een AM rijbewijs hebben. “Toen ik 18 werd hebben mijn ouders een cd rom gekocht met daarop oefenvragen voor het CBR Theorie examen. Ik heb thuis in mijn vrije tijd heel veel geoefend. En het is me gelukt, ik slaagde!“

 

Manon Vink uit Son en Breugel

Manon Vink uit Son en Breugel

Manon is dan ook een echte doorzetter. Als zij iets wil geeft ze al haar energie om haar doel te bereiken.
Er kwam een brommobiel, een Aixam, hierin heeft zij de praktijklessen gevolgd en ook voor het praktijkexamen is ze geslaagd. Het rijden kon nu echt gaan beginnen.
“In het begin heeft mijn vader veel met mij meegereden zodat ik praktijkervaring kon opdoen en hij lette erop dat ik de verkeersregels goed toepaste. Steeds vaker mocht ik alleen rijden toen hij zag dat het goed ging. Waar ik vooral zo blij mee ben is dat ik nu helemaal zelf buiten ons dorp kan gaan. Ik dans in Veghel en rij hier zelf naar toe. Iedere week ga ik naar mijn oma’s en opa toe. Nu hoef ik niet meer weggebracht te worden. Mijn ouders vinden dit heel fijn. Ik weet ook dat zij erg trots op mij zijn.”

Met het navigatiesysteem in haar Aixam die afgesteld staat op “snelwegen vermijden” vindt Manon makkelijk de weg naar waar ze wil zijn. “Ik zou mijn Aixam niet meer willen missen, dan zou ik heel veel vrijheid moeten opgeven en omdat ik daar nu zo aan gewend ben wil ik echt niet meer zonder. Aan iedereen zeg ik dan ook: Heb je deze wens, en heb je het in je om het onder de knie te krijgen, ga er dan voor!

Back to top