Ervaring met Aixam

Klanten aan het woord

Wat vinden de Aixam rijders nu zelf

 

       

Onafhankelijk zijn

In Grubbenvorst verteld mevrouw over haar ervaring met de Aixam brommobiel. “Ik rij al sinds 2007 ik in een AIXAM. De eerste 45 km auto was een occasion. Omdat ik niet wist of dit het wel voor mij was wilde ik het eerst proberen. Vroeger reed ik met mijn man samen ergens naar toe maar toen hij gestorven was had ik alleen nog maar een scooter. Dit vond ik veel te koud en te nat, zeker in de wintermaanden. Mijn broer wist toen dat Garage Vink in Asten brommobielen verkocht. Daar heb ik in 2007 mijn eerste 45km auto gekocht. Eerst heb ik rijlessen gevolgd in mijn eigen AIXAM. Ik ben nog altijd erg blij dat ik dit gedaan heb! Veel heb ik hier van geleerd. En toen ik eenmaal zelf kon gaan rijden ging er weer een wereld voor mij open. De tweedehands Aixam heb ik na enkele jaren ingeruild voor een nieuwe Aixam Crossover. Dat was een schot in de roos omdat deze erg veel comfort heeft en ook weer een heel stuk stiller is dan mijn vorige. Ik geniet van de radio tijdens het rijden en het is echt zo ontspannend. De bagage is heel erg groot en ik neem met gemak mijn sportfiets mee. Dan rij ik naar een mooie omgeving en ga ik vanuit daar een lekker stuk fietsen. Dat is zo fijn. Natuurlijk doe ik ook mijn boodschappen en rij in mijn Aixam naar familie en vriendinnen in Den Bosch. Dat is zo’n 40 kilometer bij mij vandaan en heel goed te doen. Ik rij ook naar vriendinnen in Rosmalen. En als zij bij mij op bezoek zijn maken we regelmatig uitstapjes. Zij rijden dan met mij mee in mijn brommobiel. Dat is toch super leuk. Ja, zonder mijn Aixam zou ik niet meer de onafhankelijk zijn en dat vind ik erg. Ik ben tevreden en de service bij Garage Vink is erg goed.

Ervaring met Aixam sinds 2009

Een mevrouw uit Eindhoven verteld over haar ervaring die zij met Aixam Crossline heeft. In 2009 heeft zij deze in 2009 gekocht bij Garage Vink in Asten. Mevrouw verteld: “Omdat mijn man niet meer mocht rijden in een gewone auto maar wel in een brommobiel volgens de arts hebben wij besloten een Aixam te kopen. Mijn man is altijd erg praktisch ingesteld geweest en de beslissing hebben we dan ook snel gemaakt. Via internet kwamen we uit bij Garage Vink uit Asten.“  Haar man leeft Inmiddels jammer genoeg niet meer. Ondanks dat rijdt mevrouw met veel plezier in haar AIXAM. Zij is een erg ondernemende dame. “Ik heb onlangs een reis naar Brazilië gemaakt.Toen ik weer terug kwam in Nederland heeft mijn zoon mijn AIXAM daags voordat ik terugkwam op de parkeerplaats op de Luchthaven in Eindhoven geparkeerd zodat ik mijn koffers maar hoefde in te laden en zelf naar huis kon rijden. “Als ik mijn AIXAM niet meer zou hebben dan was het enige alternatief het openbaar vervoer. Daar moet ik niet aan denken! Ik doe zelf nog zoveel en wil boodschappen doen wanneer het mij uitkomt en niet afhankelijk zijn. En als ik zin heb om naar het tuincentrum te gaan dan ga ik. “Voor onderhoud bel ik naar Garage Vink en de AIXAM wordt opgehaald en teruggebracht. Ik kan ook zelf naar Asten rijden maar waarom zou ik daar wachten als dit zo makkelijk gaat. Ik vind het erg leuk dat mijn kinderen het ook zo fijn voor mij vinden! Ze vinden ook dat ik goed rij. Ik ben erg blij met mijn zelfstandigheid en hoop dit nog heel lang te zijn.

Ook in Gemert is Aixam sterk vertegenwoordigd.

“Ik rij sinds 2015 om deze Aixam. Toen ik gekeurd moest worden kreeg ik te horen dat ik, om het autorijbewijs te houden een keuring en een rijproef moest afleggen alsook een heel traject zou moeten doorlopen. Dit zou ieder jaar weer terugkomen. Het AM rijbewijs mocht ik behouden en een brommobiel zou een oplossing kunnen zijn “  Deze mevrouw uit Gemert is kordaat en staat midden in het leven. Ze heeft meerdere hobby’s, o.a. bridgen en fitnessen in Beek en Donk, en ze wil niet op haar zelfstandigheid inleveren . Zo rijdt ze zelf nog overal heen. “Ik ga graag winkelen, dan rij ik naar Veghel maar vooral ook naar Uden omdat daar zo’n gezellig winkelcentrum is. Ik heb familie in Utrecht wonen, dan parkeer ik mijn AIXAM bij het station in Helmond en neem de trein naar Utrecht. Ik blijf dezelfde dingen doen die ik voorheen ook deed. Het gaat wat langzamer maar dit vind ik helemaal niet erg.” Zondags haalt ze een vriendin op in Erp en rijden samen naar de kerk. En iedere donderdag is het Martha-dag. “Ik heet Martha en mijn vriendin ook. Iedere donderdag is onze leuke dingen doe-dag.” “Ondanks de aanvankelijke tegenvaller dat ik niet meer in een gewone auto rij is het alternatief AIXAM erg fijn. Ik zeg wel eens tegen mijn vriendinnen: Rij maar met me mee, dan zie je hoe fijn het gaat. Ik ben blij met AIXAM!

 

Back to top