VEILIGHEID en AIXAM

  • Nieuws
  • Reacties uitgeschakeld voor VEILIGHEID en AIXAM

AIXAM heeft altijd al ingezien dat de veiligheid van bestuurders van brommobielen het allerbelangrijkst is. Daarom heeft Aixam al sinds 1988 al haar modellen getoetst middels crash testen. Deze testen betreffen botsingen tegen voorzijde, de zijkanten en de achterzijde. Deze testen zijn niet gedaan op initiatief van wetgeving maar omdat AIXAM als enige fabrikant van brommobielen is die dit heel belangrijk vind.

Door de zeer hoge eisen mogen de bestuurders en de  passagiers van AIXAM zich volkomen veilig voelen in deze comfortabele brommobiel.

ACTIEVE Veiligheid

De algehele constructie van AIXAM is zo ontworpen dat de wegligging vast en stabiel is. Het voertuig volgt alle (scherpe) bochten die gemaakt worden. De drie testen waaraan de AIXAM is onderworpen: ISO-slalom, snelle slalom, gewone slalom.

PASSIEVE Veiligheid

Alle inzittenden van de AIXAM zijn, mocht er toch een botsing plaatsvinden, tot het maximale beschermd. Om hier helemaal zeker van te zijn heeft de fabrikant AIXAM een crashtest laten ondergaan.

Autoconstructeurs gebruiken in deze tijd steeds vaker buigzame, kunststof delen. Dit doen zij omdat deze  materialen kleine schokken kunnen opgevangen. Het voordeel hiervan is dat door dat schokken worden opgevangen het materiaal na een lichte aanrijding weer teruggaat naar zijn oorspronkelijk vorm zonder beschadigingen.

Betreft het een grote botsing dan zorgt de sterke kooiconstructie voor een grote weerkracht. De hardheid van de carrosserie is dus geen teken van veiligheid, maar zeker wel de kooiconstructie tesamen met de verstevigde veiligheidsbalken in de portieren.

Aixam blijft nooit stilstaan maar wil altijd verder. Zij wil maximale veiligheid bieden. Daarom heeft iedere AIXAM  nieuwe verlichting die automatisch aangaat, inclusief automatische inschakeling van de waarschuwingslichten bij het hard remmen of het plotselinge snelheid verminderen.

Met het ABS (antiblokkeersysteem) blijft AIXAM ook tijdens het remmen op een glad wegdek heel goed te besturen. Aixam kiest bewust voor ABS omdat dit een ongeluk voorkomt!

AIXAM is veeleisend als het om uw veiligheid gaat. Veilig op Weg, Rij  AIXAM!

Veiligheid Aixam                ABS brommobiel

Back to top