Met een Aixam Brommobiel naar school

Warm, veilig en heerlijk relaxed!

Lieke (16) rijdt elke dag naar school in een gesponsorde 45 km-auto

DINTELOORD – Elke ochtend komt Lieke (16) lekker warm en droog aan op haar school, het Juvenaat gymnasium in Bergen op Zoom. Jarenlang fietste ze vanuit haar huis in Dinteloord zo’n vijfentwintig kilometer naar school. Maar daar bedacht ze een oplossing voor: een gesponsorde brommobiel. Ze trekt veel bekijks in haar 45 kilometer-autootje met opvallende bedrukking.

Liekes medeleerlingen zijn heel jaloers. “Omdat het een kapot zieke auto is, niet normaal!”

Omdat Lieke elke dag zo’n vijf kwartier naar school moest fietsen, bedacht ze een slim plan. Ze mailde verschillende bedrijven en organisaties met een voorstel. In ruil voor een gedeeltelijke sponsoring van een brommobiel zou zij reclamestickers of bedrukking op het autootje plakken. En dat lukte.

‘Het levert ons heel veel bekijks op’
Toen het mailtje binnenkwam bij Marc Molenaars van zorginstelling TanteLouise pakte hij meteen de telefoon. Zijn voorstel aan Lieke: “Wat als wij de hele auto nemen?” Hij vond het een hartstikke leuk en ondernemend idee, zeker van een meisje van zestien. “Wij zagen er wel mogelijkheden. En het werkt. Het levert ons heel veel bekijks op. En Lieke is er hartstikke blij mee, want ze hoeft niet meer door de regen naar school.”

Lieke kwam niet zomaar met het idee voor de sponsoring. “Ik wil later iets doen met economie. Het leek me een mooi project om te kijken of het iets is wat ik leuk vind en waar ik iets mee wil gaan doen.” Haar idee bleek een succes dus qua toekomstperspectief zit ze goed. Lieke moet er overigens wel iets voor terug doen. Ze dient drie tot vier keer per jaar beschikbaar te zijn voor de zorginstelling.

Beetje raar
“Het ziet er wel een beetje raar uit, die auto”, vindt Jurre, een klasgenoot van Lieke. “Maar het lijkt me best wel chill, want je hebt natuurlijk gewoon verwarming en alle luxe van een auto.”

Bron: Omroep Brabant

Back to top